2012. október 12., péntek

Meghívó


A HÉLIA (Helyi Élelmiszer Láncok fejlesztése és InnovációjA) Szakmai Műhely és Szakkollégium Fót Város Önkormányzatával és a Fóti Gazdakörrel együttműködve tisztelettel és szeretettel meghívja az
érdeklődő fóti lakosokat, valamint együttműködő partnereit

A „fóti gerezdes paradicsom” múltja, jelene és jövője, a tájfajták jelentősége a helyi élelmiszer ellátásban
című szakmai tájékoztatóra és tapasztalatcserére

Helyszíne: Művelődési Ház Nagyterme (Fót, Vörösmarty tér 3.)

Időpontja: 2012. november 7-e szerda 16:00 – 19:00 óra

Vendégeink: Kollár Zsuzsanna és Ponicsánné Gyovai Ágnes a Növényi Diverzitás Központ (Tápiószele)
munkatársai

A rendezvény elsődleges célja tapasztalatcsere, a helyi zöldség-gyümölcstermelő gazdák, kiskert tulajdonosok valamint a helyi, egészséges termékek iránt érdeklődő fogyasztók részvételével.


Előzménye, hogy a városi önkormányzat szervezésében ez év tavaszán génbankos paradicsom-magmintákat vehettek át és próbálhattak ki érdeklődő fóti kiskert tulajdonosok.

Kitűnő alkalom a kötetlen beszélgetéssel záruló rendezvény arra, hogy a nemrég kibocsátott tájfajta rendelet tükrében, szakemberek bevonásával közösen kiértékeljük az aktuális termesztési tapasztalatokat, ami várhatóan értékes kertészkedési tanácsokkal, fortélyokkal is szolgál.

Az I és II. Fóti Paradicsomfesztivál vetélkedőinek (paradicsomok szépségversenye, paradicsomos konyhai remekek versenye) köszönhetően megtudhattuk, hogy a hagyományos „Fóti Gerezdes Paradicsom” tájfajtát családi magfogás eredményeként többen is igen eredményesen termesztik Fóton. A különleges ízű és tápanyagtartalmú zöldség-gyümölcs fajtáknak egyre fontosabb szerepe lesz az egészséges táplálkozásban.


Várjuk a helyi közösségből mindazokat, akik szívügyüknek tekintik a tájfajták termesztését és fogyasztását, a helyi termékek közvetlen értékesítésének fellendítését, a helyi termelői piac mielőbbi létrehozását és eredményes működtetését.

Moderátor: Dr. Vörös Mihály, HÉLIA, PFB Piaci Szakmai Munkacsoport

Előre is köszönjük, ha megkönnyíti szervező munkánkat azzal, hogy bejelenti nekünk részvételi szándékát a szakmai rendezvényen.

Kapcsolattartó: voros.mihaly@edutus.hu mobil telefon: 20/347 5791
Fóti Piacért FACEBOOK Csoport

A „Zárjuk rövidre!” - az élelmiszer lánckereskedelmet a HÉLIA alkalmazásával” című mintaprojekt a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkárának és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetének jóváhagyásával valósult meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése