2013. június 12., szerda

„Lesz-e végre termelői piac?” című közösségi kerekasztal konzultáció fő kérdései


  1. Az Önkormányzat vezetői szerint hol tart jelenleg a 2011. évben a Gazdasági Programban elhatározott, 2012. évben megkezdett városi piaci beruházás? 

  2. A Képviselő Testület több mint 15 hónappal ezelőtt döntött (98/2012. (II.27.) KT határozat) a városi piac kiviteli feladattervének végrehajtásáról, mi az oka annak, hogy 2012. augusztusa óta nem haladt tovább a beruházás, miközben a területet sajnos újra belepte a gaz, a patakok újra megteltek szeméttel? 
     
  3. A Képviselő Testület 3 hónappal ezelőtt állást foglalt abban, hogy az Önkormányzat szerződést köt a HÉLIA mintaprojekt eredményeinek hasznosítására (Z84/2013. (II.20.) határozat 2. pontja), hogy a helyi közösség érdekének és igényeinek megfelelően, minél előbb és megfelelő minőségi színvonalon megnyíljon a termelői piac, mi az oka annak, hogy erről hónapok óta nincsen információ, mi akadályozza a megállapodás megkötését? 
     
  4. Mi az akadálya annak, hogy nem kerülhettek sem a Képviselő Testület, sem a lakosok és a potenciális befektetők elé a HÉLIA mintaprojektben a piac helyszínére ez év március végére elkészült építészeti tervek, valamint a piac mielőbbi megnyitása érdekében elkészített kivitelezési és cselekvési tervek? 
     
  5. Létezik-e az Önkormányzatnál ütemterv a piaci beruházás minimál programjának (gyomirtás, pataktisztítás, burkolatok, utak, közművesítés, melléképület, fedett nyitott árusító pultok stb.) megvalósítására? 
     
  6. Mikorra várható az állandó, engedéllyel rendelkező, a termelők és vásárlók által egyaránt kért heti rendszerességgel működő helyi termelői piac megnyitása Fóton?

  7. Miben tudnák segíteni a helyi civilek az Önkormányzatot, hogy lendületesebben haladjon előre a projekt (pl. telekvásárlás helyett megegyezés a SHELL KÚT és az önkormányzat között, a gépkocsi bejárás engedélyezéséhez)? 
     
  8. Kik a felelősei a piaci projekt egyes munkafázisainak, akiket kereshetünk, mi civilek, termelők, segítők, ha önkéntes munkával közre akarunk működni abban, hogy minél előbb nyíljon meg az állandó, megfelelő minőségi színvonalú termelői piac?

    Ha kíváncsi a válaszokra, akkor jöjjön el június 18-án a Kisalagi Közösségi Házba 17 órára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése